Porodicu Jusufspahić iz Zlavasti čija je kuća izgorjela u požaru posjetila potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 

Potpredsjednica FBIH Melika Mahmutbegović je obišla  u požaru uništenu kuću i uvjerila se na licu mjesta o kakvoj šteti se radi,a tokom razgovora s vlasnicima uništenog stambenog objekta,saznala je šta je prioritet i najneophodnije,kako bi braća Abdulah i Salim ponovo što prije mogli stanovati u svom domu.

– Nažalost, nanesena je velika materijalna šteta, i dobro je što nije bilo žrtava,a materijalno se uvijek može nadoknaditi,ljudski život ne može.Ja sam već rekla da ću izdvojiti jedan dio sredstava,a i ministar za boračka pitanja na federalnom nivou obećao je da će obezbijediti interventna sredstva- kazala je Melika Mahmutbegović,potpredsjednica FBIH nakon obolaska kuće čiji vlasnik pripada kategoriji ratnih vojnih invalida.

Vatra je progutala krov i gornji sprat kuće. Šteta je ogromna i u prizemlju,tako da je skoro sve uništeno,a s obzirom na loše vremenske uslove pomoć je što prije potrebna,apeluju prijatelji,rodbina i komšije, braće Abdulaha i Salima Jusufspahića,koji su ostali bez kriva nad glavom.

– Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović nam je dala veliku nadu, da će se ovo sanirati na vrijeme. Oba brata su na evidenciji Biroa za zapošljavanje,jedan je invalid,a nemaju ni primanja- kazao je Fahrudin Jusufspahić.

10111213146789