Poetsko veče “Ruža” Gimnazije Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 Sinoć je u okviru Bugojanskog proljeća u Maloj Sali KSC-a upriličeno književno-poetsko veče pod nazivom „Ruža“, koje su , povodom Svjetskog dana knjige, 23. aprila, priredili učenici Gimnazije Bugojno.

 Svjetski dan knjige obilježava se tradicionalno 23. aprila, a tim povodom i Bugojanska gimnazija i ove godine na prigodan način želi ukazati na važnost knjige i nastoji potaknuti, prvenstveno mlade, na ljubav prema čitanju.Tim povodom je sinoć u sklopu Bugojanskog proljeća organizovano zanimljivo potesko veče, u okviru kojeg su učenici Gimnazije čitali poeziju poznatih književnika , a takođe predstavljeni su i radovi učenika ove škole.Veče je svojim nastupom upotpunio i mladi pjevač Benjamin Redžić, takođe učenik Gimazije.

Inače, u sklopu Bugojanskog proljeća, večeras će u 20. sati u Umjetničkoj galeriji biti upriličena Izložba grafika “Anima”, autora Mirze Rahmanovića I Denisa Haračića.Tokom vikenda, najmlađi će moći u nedjelju, 24. aprila u 15 sati ,pogledati predstavu za djecu “Dvije maše medu plaše” Mašinog pozorišta iz Beograda.

poetso vece 1poetso vece 2poetso vece 3poetso vece 4poetso vece