Potpisan ugovor o sanaciji i asfaltiranju puta na području općine Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U kabinetu načelnika općine Bugojno, jučer je upriličeno potpisivanje ugovora za asfaltiranje lokalnog puta prema naselju Podkalin. Ukupna vrijednost projekta je 76 000 KM. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

Radi se o zajedničkom projektu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Bugojno, vrijednom 76 000 KM. Ovo je jedan od tri projekta koje finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a koje je danas ugledalo i svjetlo dana.

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović najavila je realizaciju još dva projekta, koja će biti od velikog značaja za građane općine Bugojno. Radi se o sanaciji i asfaltiranju puta u MZ Drvetine i u Novom naselju-Poljice. 

Prema riječima Adisa Mašića, direktora JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve, firma Tojaga iz Mostara sa radovima će krenuti već od naredne sedmice, a za nekih dvadeset dana koliko će trajati i sami radovi, mještani naselja Podkalin dobit će, dugo, očekivani asfaltirani put.

Načelnik općine Bugojno, ovom prilikom zahvalio se i potpredsjednici FBiH Meliki Mahmutbegović, koja je pomogla da dođe do završne faze,ovog, izuzetno značajnog projekta. Udjel Općine Bugojno u ovom projektu je 40%.

Ovaj projekat promijenit će život mještana naselja Podkalin na bolje te im olakšati kretanje ovom dionicom, što je i bio cilj svih učesnika u ovom projektu.

1920212223