Potpisani ugovori za projekte neformalnih grupa mladih Bugojna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U sklopu projekta ” Podrška mladima u lokalnim zajednicama” koji realizira Internacionalna organizacija za migracije, a finansira USAID i Vlada Velike Britanije i ambasada Italije ,u Općini Bugojno upriličeno je potpisivanje ugovora za realizaciju nekoliko značajnih projekta neformalnih grupa mladih iz naše lokalne zajednice.

-Ugovori su potpisani za nova tri projekta : Natkrivanje autobuskih stajališta na tri lokacije u općini Bugojno, Izgradnja basket igrališta i svlačionice u Gračanici i Umjetna stijena za planinare u sklopu KSC-a -rekao je jedan od predstavnika Lokalnog tima IOM Admir Ždralović. Zahvalio se donatorima, Općini Bugojno i načelniku, te istakao zadovoljstvo interesom mladih ljudi da kroz projektne prijedloge ostvare svoje ideje.

Da Općina Bugojno ima sluha za aktivnosti mladih, te da je i ovaj put nesebično podržala njihove projekte rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

-Naša je obaveza da podržimo mlade i ono što rade u interesu lokalne zajednice- rekao je načelnik Hasan Ajkunić , istakavši kako je riječ o značajnim projektima za našu općinu. Ovo nisu prvi projekti koji će biti realizirani u sklopu programa “Podrška razvoju mladih u lokalnoj zajednici”.

Do sada su podršku dobila tri projekta: Omladinski centar, Audio snimanje knjiga i Promocija sportskih kolektiva općine Bugojno.