Potpredsjednica F BIH: Čestitka u povodu 13. oktobra, Dana RTV Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U  povodu 13. oktobra, Dana RTV Bugojno i  obilježavanja 48. godišnjice rada i postojanja, upućujem vam iskrene čestitke.

Novinarstvo je  težak i odgovoran posao koji nosi mnoge izazove. Odgovoriti  adekvatno na njih, nije jednostavno. Ipak, smatram da su uposlenici RTV Bugojno uspjeli sačuvati ugled ove kuće i povjerenje svojih gledalaca i slušalaca, što svakako potvrđuje i 48 godina trajanja ove medijske kuće.

Bugojno sigurno može biti ponosno na činjenicu da je ovaj medij opstao i kontinuirano, dugih 48 godina, je u službi gradjana, pružajući im sve potrebne informacije. Upravo to i jeste cilj javnih medija te se iskreno nadam da ni u budućnosti nećete pokleknuti pred sve izraženijim senzacionalističkim i neprovjerenim  vijestima.

Želim vam da budete istrajni u standardima koje ste postavili i nastavite raditi svoj posao časno, profesionalno i odgovorno,uz nadu  da ćete vaš sljedeći rođendan proslaviti u još  boljim okolnostima.

Uz riječi podrške, želim vas informisati da ću donirati 5.000 KM za nabavku TV kamere koja je neophodna za  rad RTV Bugojno. Nadam se da će vam, uz  ostalu doniranu opremu, omogućiti kvalitetenije i uspješnije obavljanje vašeg posla u budućnosti.

Još jednom vam čestitajući Dan RTV Bugojno, upućujem svim zaposlenicima u vašoj medijskoj kući želje za dobro zdravlje, porodičnu i profesionalnu sreću.

          Potpredsjednica Federacije

Bosne i Hercegovine

                                                                               Melika  Mahmutbegović