Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila Tešanj

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je danas općinu Tešanj i ovom prilikom se susrela sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić i pomoćnik Općinskog načelnika Azra Muslija.

“Ja sam tokom svoje posjete ZDK, upriličila i posjetu općini Tešanj, prevashodno iz razloga što je općina Tešanj prepoznatljiva po jednom pozitivnom okruženju i poslovnom, i životnom, i u to sam se uvjerila evo sad na sastanku kod načelnika. Upoznali smo se sa funkcioniranjem Općine, sa stanjem u poslovnom sektoru, u društveno-ekonomskom, dakle jedna pozitivna priča koja sigurno može biti recept i uzor za sve ostale općine u BiH.” – istakla je potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, nakon sastanka sa načelnikom.

Nakon sastanka u Općini Tešanj, potpredsjednica FBiH sa delegacijom posjetila je kompaniju Tešanjski kiseljak, koja je svoj kvalitet i ove godine potvrdila osvajanjem titule najbolje flaširane mineralne vode na svijetu.

Tokom radne posjete Tešnju, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetit će Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju, Opću bolnicu Tešanj kao i Udruženje žena Ruka Kalošević.