Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović: Prvi put nakon mnogo godina pozitivan finansijski izvještaj KCUS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović razgovarala je danas u Sarajevu s direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović o različitim problemima u zdravstvu kao i načinima konsolidacije nagomilanih dugova u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon sastanka potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović pohvalila je činjenicu da je u posljednjih šest mjeseci napravljen pomak kada je u pitanju konsolidacija naslijeđenih dugova te se očekuje prvi put nakon mnogo godina pozitivan finansijski izvještaj Univerzitetsko-Kliničkog centra.

Zdravstvo je u izuzetno teškoj situaciji, postoje određene stvari koje ni zakonski nisu adekvatno riješene, ali to nije problem samo ovog zdravstvenog centra – podvukla je Mahmutbegović, dodajući da postoje načini kako poboljšati rad zdravstvenih ustanova u korist pacijenata i zdravstvenih radnika.

Direktorica Sebija Izetbegović naglasila je da menadžment Centra čini velike napore u konsolidaciji stanja u Kliničkom centru, podsjećajući na naslijeđenih 100 miliona KM duga prema dobavljačima, ali i iznoseći činjenicu da je bilo 65 miliona KM duga kada su u pitanju operacione sale.