Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović: Prvi put nakon mnogo godina pozitivan finansijski izvještaj KCUS

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović razgovarala je danas u Sarajevu s direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović o različitim problemima u zdravstvu kao i načinima konsolidacije nagomilanih dugova u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon sastanka potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović pohvalila je činjenicu da je u posljednjih šest mjeseci napravljen pomak kada je u pitanju konsolidacija naslijeđenih dugova te se očekuje prvi put nakon mnogo godina pozitivan finansijski izvještaj Univerzitetsko-Kliničkog centra.

Zdravstvo je u izuzetno teškoj situaciji, postoje određene stvari koje ni zakonski nisu adekvatno riješene, ali to nije problem samo ovog zdravstvenog centra – podvukla je Mahmutbegović, dodajući da postoje načini kako poboljšati rad zdravstvenih ustanova u korist pacijenata i zdravstvenih radnika.

Direktorica Sebija Izetbegović naglasila je da menadžment Centra čini velike napore u konsolidaciji stanja u Kliničkom centru, podsjećajući na naslijeđenih 100 miliona KM duga prema dobavljačima, ali i iznoseći činjenicu da je bilo 65 miliona KM duga kada su u pitanju operacione sale.