Podpredsjednica FBIH održala sastanak s predstavnicima JP Ceste FBIH i delegacijom općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 

Delegaciju općine Bugojno činili su: Hasan Ajkunić -načelnik općine, Amir Šečibović- zastupnik u Skupštini SBK, Zdenko Antunović- savjetnik ministra za prostorno uređenje u Vladi FBiH, Igor Vrljić- predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno, Salih Gurbeta- zamjenik predsjedavajućeg i Adis Mašić direktor JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno.

” Upriličili smo sastanak kako  bi riješili probleme oko projekata koji su predviđeni za Općinu Bugojno. Prevashodno to je obilaznica, rekonstrukcija mosta i pristupni putevi, trotoari ka Općini Bugojno. Sastanak je bio jako konstruktivan, dogovorili smo realizaciju određenih aktivnosti u narednom periodu” – rekla je dr. Melika Mahmutbegović, potpredsjednica FBiH.

Zahvalnost na inicijativi i učešću na ovom sastanku podpredsjednici Federacije kao i direktoru JP Ceste FBIH, uputio je načelnik Hasan Ajkunić .”Nakon ovog sastanka u 2017. godini planira se rekonstrukcija Vrbaskog mosta, u 2018. godini predviđena je  tenderska dokumentacija za završetak četvrte faze obilazanice Novi Travnik – Bugojno, te malim projektima koji su vidljivi u cilju poboljšanja saobraćajne sigurnosti za naše građane, posebno navedena lokacija pored  Druge, Treće i osnovne škole škole u Bristovima. Vjerujem da ćemo nakon ovog sastanka početi sa implementacijom novih projekata” – kazao je Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno.

O planiranim infrastrukturnim projektima u Bugojnu govorio je  i direktor JPCeste FBIH, Ljubo Pravdić.” Kao što je poznato obilaznica je ušla u program organizacije magistralnih cesta Javnog preduzeća Ceste. Očekujemo da će proći način akciza, da ćemo dobiti sredstava za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. U našem planu je da početkom 2018. godine raspišemo konkurs za izgradnju zaobilaznice Bugojno čija realizacija se finansira iz kredita EBRD. Predviđeni budžet je 1,150.000 eura za izgradnju, plus eksproprijacija koja treba da se realizira iz naših sredstava. Planirana je izgradnja mosta preko rijeke Vrbas, gdje je predviđeno oko 540.000 eura. Imamo završenu projektnu dokumentaciju, očekujemo da ćemo u sedmom ili osmom mjesecu raspisati natječaj za rekonstrukciju mosta”, naglasio je Pravdić.

Osim ovih infrastrukturnih projekata, dotakli smo se i drugih problema magistralnih cesta u općini Bugojno i dogovorili se da ćemo u skladu sa raspoloživim sredstvima realizirati projekte po prioritetima, rekao je na kraju sastanka Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste Federacije BiH.