Potpredsjednica FBiH: “Ovo je veliki uspjeh mladog reprezentativca,cijelog tima, ali i uspjeh za državu BiH”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović primila je danas člana Karate kluba “Mladost” iz Viteza, reprezentativca BiH Muniba Dedovića, koji je osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu u Španiji u kategoriji borbi za kadete (+70 kg).

Ovo je inače bila jedina medalja za Bosnu i Hercegovinu i Karate savez BiH na prvenstvu najvišeg ranga u karateu. Današnjem prijemu prisustvovali su, osim Dedovića, i šef stručnog štaba našeg tima Aldin Adilović, te predsjednik Karate saveza SBK-a, Asim Hodžić.

Uz čestitke povodom osvajanja medalje, potpredsjednica je Dedoviću i Adiloviću uručila i prigodne novčane nagrade, te naglasila kako će pratiti njihov rad te im pružati podršku i u budućnosti. Naglasila je kako je ovo veliki uspjeh mladog reprezentativca, cijelog tima ali i uspjeh za državu BiH te naglasila kako se nada da će i u budućnosti Dedović ostvariti nove uspješne rezultate,kako u sportu tako i u daljnjem školovanju.

Inače, 10. SP za kadete, juniore i U21 seniore u karateu održano je od 25. do 29. oktobra na Tenerifima, a učestvovalo je 109 zemalja i 1.710 takmičara.