Potpredsjednica FBiH posjetila Narodnu kuhinju Stari Grad Sarajevo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović posjetila je danas Narodnu kuhinju Stari Grad Sarajevo te uručivanjem cvijeća uoči 8. marta, Međunarodnog dana žena, odala priznanje uposlenicama koje nesebičnim radom pomažu sve one kojima je ova kuhinja neophodna.

– Već dugo se spremam da im odam priznanje i poštovanje za sve što one rade. Moj kabinet im je na raspolaganju, jer ove kuharice treba poštovati i treba ih obilaziti – poručila je Mahmutbegović.

Kazala je da Vlada Kantona Sarajevo prepoznaje značaj ove kuhinje te je zahvalila svim institucijama i pojedincima koji doniraju sredstva za njihov rad.

Voditeljica Narodne kuhinje Stari Grad Zilha Šeta, poznatija kao tetka Zilha, kazala je da je iznenađena posjetom te istakla značaj nematerijalne podrške ovoj kuhinji.

– Hrane sada imamo, jer je Vlada KS-a preuzela brigu o svim kuhinjama u Sarajevu, a to je 3.500 korisnika, ali nedostaju  nam ovakvi susreti i uvijek nam je drago kada nam neko dođe – naglasila je Zilha Šeta.

Dodala je da postoje mnogi ljudi koji pomažu rad Kuhinje i to anonimno. Također, pozvala je sve građane Sarajeva da 27. marta, kada se obilježava 25. godina od otvorenja Kuhinje, dođu da pojedu grah, varivo ili uzmu recept.