Potpredsjednica FBiH razgovarala s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović razgovarala je s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah bin Mohammed Mominahom.

Ambasador je naglasio da BiH i svi njeni narodi i građani imaju velikog i istinskog prijatelja u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, što je do sada i nemjereno puta dokazano kroz veliki broj infrastrukturnih i projekata iz svih društvenih sfera realiziranih posredstvom donatorskih i kreditnih sredstava Kraljevine Saudijske Arabije.

Potpredsjednica je posebno apostrofirala velika ulaganja Kraljevine Saudijske Arabije u zdravstveni sektor Bosne i Hercegovine te ulaganja u razvoj i unapređenje obrazovanja i naučne saradnje. Ambasador je potvrdio da će to, uz infrastrukturne i projekte pomoći izbjeglim i raseljenim licima biti prioriteti njihovog djelovanja i u 2017. godini.

Naglašeno je da su bilateralni odnosi dvije zemlje na visokom nivou, uz ambasadorovu napomenu da bi bilo od velike važnosti i značaja organizovanje delegacije privrednih komora i udruženja koja bi posjetila Kraljevinu i sa partnerima razmijenila informacije u vezi s privrednim i prirodnim potencijalima naše države te jačanjem direktne privredne saradnje.