Potpredsjednica FBiH razgovarala sa načelnikom općine Novi Grad Semirom Efendićem

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović posjetila je danas općinu Novi Grad Sarajevo gdje je razgovarala s općinskim načelnikom Semirom Efendićem. Prije samog sastanka posjetili su centralno spomen-obilježje ispred zgrade općine Novi Grad, gdje su učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima Novog Grada.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u našoj zemlji i o projektima koji se realiziraju u najmnogoljudnijoj općini u BiH. Potpredsjednica Melika Mahmutbegović istakla je da je općina Novi Grad primjer uspješnog rada lokalne zajednice, kojeg bi bilo dobro prenijeti i na druge lokalne zajednice u FBiH. Također je kazala da je to dokaz da se u uslovima u kojima se nalazimo, političkim i ekonomskim, mogu napraviti značajni iskoraci.

“Počašćen sam posjetom potpredsjednice FBiH i drago mi je da je naš rad prepoznat kao uspješan primjer”, rekao je ovom prilikom načelnik Efendić. Na sastanku je bilo govora i o delegaciji BiH u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća evrope u Strazburu, gdje je načelnik Efendić u prethodnom mandatu obavljao dužnost člana bh. delegacije.

Budući da je potpredsjednica Mahmutbegović jedan od članova sa regionalnog nivoa, razgovarano je o budućim planovima i nastavku saradnje na tom polju.