Potpredsjednica FBiH: “U Visokom prepoznat privredni rast i značaj privrednih subjekata

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je danas općinu Visoko gdje je, nakon susreta s općinskom načelnicom Amrom Babić, izrazila zadovoljstvo razvojem ove lokalne zajednice poručivši da i druge u razvoju trebaju slijediti visočki primjer.

Mahmutbegović je novinarima nakon susreta u Općini Visoko kazala da su Babić i njeni saradnici prepoznali pravi pravac rada.

– Posebno sam obradovana činjenicom da je prepoznat historijski značaj Visokog i da se posebna pažnja posvećuje historijskim lokalitetima i arheološkim nalazištima, i da se na pravi način to pokušava staviti u funkciju cijele države – istakla je Mahmutbegović.

Naglasila je da će s pozicije potpredsjednice Federacije BiH pomoći i podržati pozitivne prakse koje provode načelnica Babić i njen tim, u okviru svojih nadležnosti.

– Raduje me da je privredni rast i značaj privrednih subjekata u Visokom prepoznat bez obzira na vrlo česte administrativne barijere između lokalne zajednice i viših nivoa vlasti – navela je Mahmutbegović.

Načelnica Babić je kazala da za nastavak razvoja općine Visoko treba podrška organa s nivoa Federacije BiH, prije svega u izmjenama određenih zakonskih rješenja koja su se pokazala neefikasnim.

Tokom današnje posjete planirano je da Mahmutbegović posjeti postrojenje Prevent Leather, firmu Frischeis i arheološko područje Mili, krunidbeno i grobno mjesto bosanskih kraljeva.