Potpredsjednica Federacije BiH posjetila porodicu Muratspahić u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović posjetila je danas porodicu Muratspahić iz Glavica kod Bugojna, čija je kuća u potpunosti izgorjela u požaru 14. aprila ove godine.

 

Kratko se zadržala u razgovoru s vlasnikom kuće kojem je, tom prilikom, uručila rješenje o dodjeli pomoći za sanaciju nastale štete.

-Onog momenta, kada se desio požar, mi smo u Kabinetu donijeli odluku da ovoj porodici odobrimo sredstva, koja će biti namjenski utrošena za izgradnju kuće, i sve što je potrebno da im se ponovo osigura smještaj. Iznos od 5.000 KM bit će operativan za mjesec dana, kazala je Mahmutbegović.

Dodala je kako se radi o značajnim sredstvima, s obzirom da njen kabinet ne raspolaže budžetom, koji bi omogućio da ovakve i slične pomoći i podrške budu još veće.

-Napravila sam procjenu, sagledala sve okolnosti kojima je izložena porodica Muratspahić, i odlučila da participiram u dijelu obezbjeđenja njihovog smještaja, naglasila je.

U ime svih jedanaest članova dvaju domaćinstava, koji su u požaru izgubili sve što su imali, na vrijednoj donaciji zahvalio je Mahmut Muratspahić.

-Hvala potpredsjednici Federacije BiH na iskazanom razumjevanju za našu nevolju, te svima onima koji su nam do sada pomogli na različite načine, kazao je.

Sa svojom suprugom, sinovima Mirsadom i Nisadom, snahama i petero unučadi, privremeni smještaj je pronašao u kućama komšija Jasmina Kere i Nusreta Bajrića.

-Našu kuću smo pokrili, ali je ostalo još puno toga da se uradi, počev od stolarije, instalacija… Nadamo se da ćemo cijeli posao završiti do jeseni i hladnijih dana, naglasio je.