Potpredsjednica Federacije BiH posjetila porodicu Muratspahić u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović posjetila je danas porodicu Muratspahić iz Glavica kod Bugojna, čija je kuća u potpunosti izgorjela u požaru 14. aprila ove godine.

 

Kratko se zadržala u razgovoru s vlasnikom kuće kojem je, tom prilikom, uručila rješenje o dodjeli pomoći za sanaciju nastale štete.

-Onog momenta, kada se desio požar, mi smo u Kabinetu donijeli odluku da ovoj porodici odobrimo sredstva, koja će biti namjenski utrošena za izgradnju kuće, i sve što je potrebno da im se ponovo osigura smještaj. Iznos od 5.000 KM bit će operativan za mjesec dana, kazala je Mahmutbegović.

Dodala je kako se radi o značajnim sredstvima, s obzirom da njen kabinet ne raspolaže budžetom, koji bi omogućio da ovakve i slične pomoći i podrške budu još veće.

-Napravila sam procjenu, sagledala sve okolnosti kojima je izložena porodica Muratspahić, i odlučila da participiram u dijelu obezbjeđenja njihovog smještaja, naglasila je.

U ime svih jedanaest članova dvaju domaćinstava, koji su u požaru izgubili sve što su imali, na vrijednoj donaciji zahvalio je Mahmut Muratspahić.

-Hvala potpredsjednici Federacije BiH na iskazanom razumjevanju za našu nevolju, te svima onima koji su nam do sada pomogli na različite načine, kazao je.

Sa svojom suprugom, sinovima Mirsadom i Nisadom, snahama i petero unučadi, privremeni smještaj je pronašao u kućama komšija Jasmina Kere i Nusreta Bajrića.

-Našu kuću smo pokrili, ali je ostalo još puno toga da se uradi, počev od stolarije, instalacija… Nadamo se da ćemo cijeli posao završiti do jeseni i hladnijih dana, naglasio je.

melika u glavicama 2