Povodom mjeseca knjige u III OŠ Bugojno proglašeni najbolji likovni i literarni radovi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Povodom obilježavanja oktobra- mjeseca knjige , Treća OŠ Bugojno je organizovala konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova učenika škole , čiji je cilj potaknuti djecu i mlade na ljubav prema čitanju knjiga.Danas je u školskoj biblioteci upriličena skromna svečanost proglašenja najboljih radova i uručivanja nagrada.

Biblioteka u Trećoj OŠ Bugojno bila je premala da primi sve one koji su željeli prisustvovati današnjem uručivanju nagrada autorima najboljih likovnih i literarnih radova učenika koji su učestvovali na navedenom konkursu.Prisutnim učenicima, nastavnicima, gostima , svima koji su na bilo koji način bili dio ovog projekta, obratio se u uvodu kratko, bibliotekar škole Hajrudin Vrebo koji je ukazao na značaj i cilj konkursa, čestitao nagradjenima i pozvao djecu da se što više druže sa knjigom. O samom konkursu, ideji za njegovo pokretanje, ali i zadovoljstvu odzivom učenika i pokazanom talentu, govorila je direktorica škole Amela Haračić.

Potom je uslijedilo proglašenje najboljih.U konkurenciji literarnih radova , nagradjene su : Sajna Huskić, učenica trećeg razreda, Azra Horozović-8.razred i Tajra Tiro-sedmi razred, čiji su radovi ovom prilikom i pročitani, a kod likovnih radov , najboljim su ocijenjeni radovi: Sabine Karabeg- učenice drugog razreda, Hane Jašarević-3.razred, Haruna Jusufspahića-4.razred, Sare Hamzakadić-5.razred te učenica osmih razreda – Sajre Čolić, Amine Gurić, Nur Rustempašić, Zane Džanan i Murise Karagić. Za sve autore najboljih radova, uručene su simbolične nagrade, knjige.

Inače, osim ovog konkursa Treća osnovna škola je istim povodom, obilježavanja mjeseca knjige, organizovala i posjetu Gradskoj biblioteci kako bi i na taj način razvili kod djece i mladih ljubav prema knjigama i pisanoj riječi.

123456