Povodom smrti studentice Selme Agić – mirno okupljanje večeras u 20 sati

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Večeras će se na Trgu u Sultan Ahmedovoj ulici u Bugojnu s početkom u 20 sati održati mirno okupljanje u znak protesta prema sve češćoj pojavi stradanja pješaka od strane neodgovornih vozača.

Jedan od njih u Sarajevu je sinoć izazvao smrt dvije studentice od kojih je Selma Agić iz Bugojna. Poziv je upućen iz kabineta općinskog načelnika prof. Hasana Ajkunića. U ovom pozivu se kaže :

„S tugom i bolom primili smo vijest da je sinoć u Sarajevu jedan nesavjestan vozač usmrtio dvije djevojke od kojih je nažalost i jedna naša sugrađanka, Selma Agić, studentica filozofskog fakulteta u Sarajevu. Rahmetli Selma je bila vrijedna studentica, lijepo odgojena i voljena od svih naših sugrađana, a naročito od svojih školskih kolega. Njenu viziju da stekne najviše obrazovanje i na taj način učestvuje u stvaranju boljeg i ljepšeg Bugojna, nažalost prerano je prekinula iznenadna smrt.

Pozivam sve Bugojanke i Bugojance da se večeras, 11.oktobra u 20 sati okupimo u što većem broju na trgu u Sultan Ahmedovoj ulici, kako bi mirnim okupljanjem iskazali poštovanje prema poginulim djevojkama i osudili sve češće pojave ugrožavanja života ljudi od strane neodgovornih pojedinaca. Povodom iznenadne i prerane smrti studentica, izražavam iskreno žaljenje i sućut članovima porodice Agić i Malkoč. Molimo dragog Allaha dž.š. da im podari lijep dženet, a sabur porodicama“ – stoji na kraju Informacije – poziva načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića.