Predizborna kampanja na programu RTV Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Rukovodstvo RTV Bugojno danas je održalo sastanak s predstavnicima političkih subjekata s područja Gornjovrbaske regije koji su prijavili učešće na predstojećim lokalnim izborima u BiH, 2.oktobra.

Prisutni su upoznati sa predizbornom kampanjom na programu naše RTV , a tom prilikom obavljeno je žrijebanje redoslijeda učešća političkih stranaka, partija, koalicija i nezavisnih kandidata za neposredno obraćanje i debatne emisije u programu RTV Bugojno. Predstavnike političkih subjekata na početku sastanka pozdravio je v.d. direktora RTV Bugojno Muhamed Musić, koji je istakao da će predizborna kampanja biti realizovana objektivno i nepristrano, te da će u skladu s tehničkim mogućnostima biti popraćene sve aktivnosti u predizbornoj kampanji.

-Iako su učinjeni odredjeni napori na poboljšanju, tehnička oprema kojom raspolažemo je još uvijek dotrajala, a na raspolaganju su dvije kamere ,te vas molim za razumijevanje, istkao je direktor Musić, izrazivši nadu da će i u narednom periodu, na obostrano zadovoljstvo, saradnja biti fer i korektna.

Kao i ranijih, i ove godine naša medijska kuća omogućit će svim političkim subjektima, nezavisnim kandidatima i kandidatima za načelnike s područja općina Gornjovrbaske regije, Bugojna, Donjeg Vakufa i Gornjeg Vakufa- Uskoplja obraćenje , kroz različite medijske sadržaje, svojim potencijalnim biračima. Osim neposrednog obraćanja u trajanju od 5 minuta, koje će biti emitovana svakim radnim danom od 5.septembra , na Radiju od 17.30 i TV od 18.15, RTV Bugojno realizirat će i Izborne hronike. Hronike će biti emitivne svakim danom osim nedjeljom nakon informatora, koji je na Radiju u 18, a na TV od 19 sati. U Izbornim hronikama emitovat ćemo priloge s press- konferencija, javnih tribina, predizbornih skupova, ali i saopćenja.

Ovom prilikom prisutni su upoznati da saopćenja za javnost mogu trajati najduže 90 sekundi, a prilozi o predizbornim aktivnostima političkih subjekata 120 sekundi.Tokom predizborne kampanje realizirat ćemo, kako je pojašnjeno, Debatne emisije. Emisije će biti emitivne uživo i planirano je ukupno šest, tri u kojima će gostovati predstavnici političkih partija, stranaka, koalicija i nezavisni kandidati, dok će u preostale tri emisije gosti biti kandidati za načelnika Bugojna, Gornjeg Vakufa –Uskoplja i Donjeg Vakufa. Debatne emisije će početi 15.septembra , a kako je planirano, posljednja će biti realizovana 28.septembra. Emisije će biti emitivne od 21 sat i trajat će 90 minuta. Osim pitanja novinara učesnicima će pitanja putem telefona moći postavljati i naši gledaoci i slušaoci.

-RTV Bugojno će predizbornu kampanju na svojim programima realizirati objektivno i nepristrano , prema pravilima Regulatorne agencije za komunikacije i CIK BIH, istakla je glavna i odgovorna urednica Eneida Alibegović.

Uz sve pomenute sadržaje, svi politički subjekti svojim biračima će se moći obratiti i putem plaćenog političkog marketinga. Nadam se da će mnogi iskoristiti i ovu mogućnost -kazala je Alibegović.

Nosilac Liste za Bugojno Nihad Ćurić na sastankuje obavijestio prisutne da neće učestvovati u kampanji na programu RTV Bugojno, ako se ukaže potreba, svojim biračima obratiti će se putem plaćenog političkog marketinga.

Svi politički subjekti moći će od utorka, 23.augusta, od 9 sati u prostorijama bugojanske RTV preuzeti materijale sa detaljima predizborne kampanje te cjenovnik za plaćeni politički marketing. Sve informacije bit će dostupne i putem naše web.stranice.