Predizborni skup SBB BIH u Donjem Vakufu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sinoć održanim predizbornim skupom u Donjem Vakufu, Savez za bolju budućnost BIH nastavio je s predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti. Okupljenim članovima i simpatizerima stranke, obratio se i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 Skup u Donjem Vakufu otvorio je Mehrudin Švago, predsjednik OO SBB-a koji je naveo da je Donji Vakuf najsiromašnija općina u kantonu i da je vrijeme da se to promijeni.Predstavljeni su kandidati za Skupštinu SBK-a u čije ime su se obratili Mirnes Čizmić , Lejla Hadziabdić-Zjajo, Rusmir Mlinarević te nosilac liste i predsjednik KO SBB SBK Almir Švago.  Ispred kandidata SBB za Predstavnički dom Parlamenta FBIH, obratile su se Mirsada Rahmanović i nosilac liste Faika Mujanović- Glamočanin. Prilikom predstavljanja kandidata za Parlament BIH, obratio se kratko Kemal Duraković , a potom i nosilac liste Ćamil Zaimović.

Velikim aplauzom i ovacijama okupljenih na centralnom trgu u Donjem Vkasufu, ispraćen je govor predsjednika SBB BIH, Fahrudina Radončića.SBB želi da ujedini Bošnjake, harmonizira odnose u državi i napravi moćnu ekonomiju i državu, kazao  je izmedju ostalog.  Nema trećeg entiteta, nema otcjepljenja RS, nema fildžan državice, postoji samo moćna BiH, naveo je na kraju skupa,  Fahrudin Radončić.

10111213141516171856789