Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara posjetio je danas OO HDZ Bugojno.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Predsjednik Federacije BiH i potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara danas je posjetio Općinski odboru HDZ-a BiH Bugojno.

Tom prilikom gos.Čavara se sastao sa kandidatima HDZ-a za Općinsko vijeće Bugojno i Zdenkom Antunovićem,kandidatom HDZ-a za načelnika Općine Bugojno. Na sastanku je bilo riječi o predstojećim izborima, a razgovarano je i o veoma važnim projektima za Bugojno, koje je potrebno realizirati u saradnji s višim nivoima vlasti.

-Zadovoljstvo mi je da sam mogao razgovarati sa građanima i građankama Bugojna o problemima s kojima se susreću kao i saranji s predstavnicima FBIH. Projekti koji su prevažni su obilaznica i most u Bugojnu.Predizborno je vrijeme i trebamo učiniti sve kako bi dobili što bolju vlast u Bugojnu. Očekujem fer i korektnu izbornu kampanju, jer samo na taj način možemo graditi bolju budućnost Bugojna-izjavio je Marinko Čavara,predsjednik FBIH i potpredsjednik HDZ-a BIH.

-Dobili smo obećanje da će predsjednik FBIH Marinko Čavara učiniti sve da se projekti o kojim je danas bilo riječi u što skorije vrijeme i realizuju,a prepoznao je i podražao našu listu kao jedan spoj mladosti i iskustva, koja može ostvariti sigurno kvalitetan rezultat u Bugojnu -rekao je nakon sastanka Igor Vrljić, predsjednik OO HDZ BIH Bugojno.

 Zdenko Antunović, kandidat HDZ-a za načelnika općine Bugojno na izborima koji slijede je veoma zadovoljan ishodom današnjeg sastanka.

-Meni je osobno kao kandidatu za načelnika Općine Bugojno dao potporu u kandidaturi kao i projektima koji su već u fazi realizacije i pripreme .Radi se o zaobilaznici čija je vrijednost procijenjena na 2,3 miliona maraka, te rekonstrukciji Vrbaskog mosta, jedne neuralgične tačke – kazao je Antunović.

Predsjednik FBIH i potprtedsjednik HDZ-a BIH Marinko Čavara nakon Bugojna posjetio je OO HDZ-a u Gornjem Vakufu –Uskoplju.