Predsjednik Udruženja CŽR-a Bugojno: Cilj je poboljšati, trenutni položaj civilnih žrtava rata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bugojansko Udruženje civilnih žrtava rata djeluje od 1998. godine i broji oko 240 članova. O samom radu, aktivnostima i budućim projektima razgovarali smo sa predsjednikom Udruženja CŽR-a Esetom Mandarom.

Godinu iza nas, bugojansko Udruženje civilnih žrtava rata pamtit će po brojnim, uspješno provedenim aktivnostima. Od samog osnivanja Udruženje CŽR-a djeluje u službi svojih članova.

Trenutni prioritetni projekti su izgradnja spomen obilježja civilnim žrtvama rata Općine Bugojno, 1992-1995. kao i izrada panoa za civilne žrtve rata.

Cilj je poboljšati, trenutni položaj civilnih žrtava rata, saznajemo u bugojanskom Udruženju CŽR-a.

Eset Mandara, predsjednik Udruženja civilnih žrtava rata općine Bugojno ovom prilikom zahvalio se načelniku općine Bugojno, Hasanu Ajkuniću, MMD “Merhamet Bugojno” kao i brojnim donacijama koji pristižu od humanih ljudi.

Udruženje civilnih žrtava rata Općine Bugojno trudi se da pomaže populaciji kroz sve segmente, a kako bi u tome uspjela društvo mora da se probudi i da udovolji potrebama civilnih žrtava rata kako bi imali život dostojan čovjeka, jer oni to zaslužuju.