Predsjednik Udruženja CŽR-a Bugojno: Cilj je poboljšati, trenutni položaj civilnih žrtava rata

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Bugojansko Udruženje civilnih žrtava rata djeluje od 1998. godine i broji oko 240 članova. O samom radu, aktivnostima i budućim projektima razgovarali smo sa predsjednikom Udruženja CŽR-a Esetom Mandarom.

Godinu iza nas, bugojansko Udruženje civilnih žrtava rata pamtit će po brojnim, uspješno provedenim aktivnostima. Od samog osnivanja Udruženje CŽR-a djeluje u službi svojih članova.

Trenutni prioritetni projekti su izgradnja spomen obilježja civilnim žrtvama rata Općine Bugojno, 1992-1995. kao i izrada panoa za civilne žrtve rata.

Cilj je poboljšati, trenutni položaj civilnih žrtava rata, saznajemo u bugojanskom Udruženju CŽR-a.

Eset Mandara, predsjednik Udruženja civilnih žrtava rata općine Bugojno ovom prilikom zahvalio se načelniku općine Bugojno, Hasanu Ajkuniću, MMD “Merhamet Bugojno” kao i brojnim donacijama koji pristižu od humanih ljudi.

Udruženje civilnih žrtava rata Općine Bugojno trudi se da pomaže populaciji kroz sve segmente, a kako bi u tome uspjela društvo mora da se probudi i da udovolji potrebama civilnih žrtava rata kako bi imali život dostojan čovjeka, jer oni to zaslužuju.