Predstava „Pustolovine Boleta Komete“ izvedena u sklopu popratnog programa Fedrinog festivala

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U nedjelju je u Pozorišnoj sali KSC izvedena animirana predstava „Pustolovine Boleta Komete“, GP „Jazavac“ Banja Luka i Nevid Teatra.

Predstava je autorski projekt Marka Dukića, a izvedena je u sklopu popratnog programa ovogodišnjeg Teatarskog festivala BiH Fedra. „Pustolovine Boleta komete“ je animirana bajka za djecu i odrasle koja govori o istinskoj ljubavi prema porodici. Lik dječaka Boleta igra Smiljana Marinković koja kroz predstavu, u kojoj se dramaturški isprepliću glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti, vodi gledaoca u svijet mašte. Predstava govori o dječaku Boletu koji u potrazi za svojim nestalim ocem, kojeg je otelo biće iz svemira, doživljava nevjerovatne situacije na putu kroz pustinju, oluju, morsko dno, duboko u zemlji i svemiru.

Predstava „Pustolovine Boleta komete „ izvodjena je desetak puta, a gostovanje u Bugojnu je njeno prvo izvodjenje van Banja Luke. Predstava je odlično primljena kod djece i odraslih, jer snažne poruke ljubavi nalaze put do srca publike.