Press konferencija OO SDP Bugojno povodom sjednice Općinskog vijeća

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Osvrt na II redovnu sjednicu Općinskog vijeća Bugojno dao je na press konferenciji OO SDP Bugojno, predsjednik Općinske organizacije i Kluba SDP-a u Općinskom vijeću , Admir Škandro.

Kako je naveo Škandro, na posljednjoj sjednici OV-ća, vladala je radna atmosfera uz dosta upućenih inicijativa i viječničkih pitanja koja su se većim dijelom odnosila na načelnika općine, na koja , kako ističu u SDP-u, nije većim dijelom davao odgovore.Izmedju ostalog, nisu dobili odgovore na isplatu naknada građanima angažovanim u biračkim odborima tokom lokalnih izbora kao ni odgovor na pitanje o otvaranju novih radnih mjesta, obećanih u predizbornoj kampanji. Kako naglašava Škandro, na sjednici nisu prezentirani Izvještaj o izvršenju budžeta općine za 2015.godinu niti izvještaji o radu JP i JU, još od 2013.godine. Naglasio je da se na sjednici kršio i Poslovnik o radu OV-ća zbog činjenice da u komisije i stalna radna tijela u vijeću nisu izabrani članovi ispred SDP i DF-a kao i prilikom popunjavanja upražnjenih mjesta u Upravnim i Nadzornim odborima preduzeća i ustanova.

Kada je u pitanju Nacrt budžeta općine za 2017.godinu, Škandro je istakao da su vijećnici SDP-a podržali ovaj Nacrt te ovom prilikom pozvao sve građane da prisuszvuju javnoj raspravi koja će se održati 15. februara i iznesu svoje mišljenje, kako bi na taj način pomogli vijećnicima da donesu što kvalitetniji budžet općine.