Prigodan program u povodu Mjeseca mevluda

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U povodu mjeseca rodjenja poslanika Muhameda a.s., koji se obilježava i kao Mjesec mevluda, Medžlis IZ Bugojno organizuje prigodan program, promocije knjiga, predavanja , mevlud za žene i hatme polaznika mektebske nastave.

U nedjelju, 11.decembra u džematu Kopčić, nakon jacije namaza, bit će upriličeno predavanje i prigodan program, a gost predavač je prof. Rešad Lendo. Centralni mevlud u povodu 12. Rebu-l-evvela bit će održan u džematu Šumelje/Čipuljić . Mevlud će se održati nakon podne namaza, a učit će imami Medžlisa IZ Bugojno. Predavanje na temu „Poslanik a.s.- naš uzor“ održat će dr.Fuad Sedić. Predavanje će biti upriličeno u četvrtak u džematu Sultan Ahmeda, nakon jacije namaza. U povodu obilježavanja Mjeseca mevluda bit će upriličen prigodn program i u džematima Poriče, Vrbanja,Voznik i Rovna. Večer Kur'ana sa polaznicima mektebske nastave održat će se u petak, nakon jacije namaza u džematu Poriče, a dan kasnije u Vrbanji će, nakon podne namaza, biti održan mevlud za žene. Hatme polaznika mektebske nastave bit će upriličene u nedjelju u džematima Voznik i Rovna, nakom jacije namaza.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Bugojno pozvaju vjernike da prisustvuju ovim programskim sadržajima kako bi na dostojan način obilježili mjesec rodjenja Poslanika a.s. i mevluda.