Pripreme za Uskrs

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Katolici diljem svijeta danas obilježavaju Veliki petak, spomen na Isusovu smrt i muku, koji predhodi najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu.

Petak uoči Uskrsa je veliki dan koji vjernici provode u tišini i molitvi, bez crkvenih zvona i svetih misa. Veliki petak prate i posebni vjerski obredi, otkrivanje križa, pjevanje muke i pričest. Na Veliku subotu obavit će se blagoslov jela, a Uskrsno bdijenje i svečana sveta misa bit će upriličeni u večernjim satima.Na sam dan Uskrsa misna slavlja u Crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu bit će služena u 9, 11 i 18 sati, a svete mise bit će obavljene ,u 10 sati u Bristovima, u Drvetinama u 13 sati, a sat kasnije i u Donjem Vakufu.

Osim molitve, Uskrs prate i drugi vjerski obredi i običaji kao što je, izmedju ostalog, bojenje jaja koja simboliziraju novi život i Isusovo uskrsnuće. Župnik Crkve Sv. Ante Padovanskog fra. Zoran Tadić u ponedjeljak će u Župnom uredu prirediti Uskrsni prijem, a HKD „Napredak“ Bugojno organizuje Uskrsni koncert u Hrvatskom domu, u nedjelju u 19 sati.

Fra. Zoran Tadić, župnik bugojanske Crkve Sv. Ante Padovanskog vjernicima katolicima čestitao je Uskrs poželjevši im obilje radosti i mira.