Pripremni sastanak povodom Dana općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je u zgradi Općine Bugojno održan pripremni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 20. maja- Dana općine Bugojno. Po svemu sudeći, a kako se moglo ćuti tokom sastanka , ove godine biće realizovan nešto bogatiji program koji će objediniti veliki broj učesnika u sportskim, kulturnim te drugim aktivnostima.

 Sastanku su prisustvovali članovi Organizacionog odbora, predstavnici brojnih udruženja, nevladinih organizacija i ustanova koje egzistiraju u našem gradu a koji bi na svoj način dali doprinos u obilježavanju ovog značajnog datuma za naš grad. Predviđeni budžet za realizaciju svih aktivnosti, i ove godine je izazvao duže rasprave o načinima i potrebama finansiranja, ali konačni zaključak je da svi učesnici nastoje realizovati program u skladu sa predvidjenim sredstvima. Svako od učesnika sastanka predočio je svoje programe i predviđene aktivnosti ali i mogućnosti prilikom učešća u obilježavanju Dana općine.

Ono što je zaključeno na današnjem pripremnom sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje Dana općine Bugojno je da svi učesnici , članovi Organizacionog odbora , svoje programe I prijedloge trebaju dostaviti nadležnoj općinskoj komisiji do 8.aprila do 12 sati. Komisija će od podnesenih prijedloga sačiniti konačan program koji će na narednoj sjednici Općinskog vijeća biti dat na usvajanje.