Profesor Edin Korjenić promovisao zbirku pjesama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali općine  održana je promocija zbirke pjesama ” Drvo na krovu i svanuće otključanih snova” autora prof. Edina Korjenića.

Zbirku su promovisali profesori bosanskog jezika i književnosti Nedžad Milanović i Vedrana Kisić, dok je moderatorica bila prof. Senada Milanović. Ovo je druga knjiga profesora njemačkog jezika u bugojanskoj Gimnaziji Edina Korjenića i, ukupno jedanaesta, koja je ove godine ugledala svijetlo dana u našem gradu.

Bez imalo skromnosti ću reći da prof. Korjenić sigurno sa svojom poezijom spada u sami vrh bosanskohercegovačkog pjesništva. On je veliki zaljubljenik u život, u prirodu, u oblake, u životinje . Sve to veoma umješno pretače na papir i po tome je jedinstven. On je čovjek, koji tako mnogo priča, sa veoma malo riječi , kaže veoma puno o Bugojnu, riječi su promotora prof. Nedažada Milanovića.

Svojim pjesmama prof. Korjenić otkriva tugu, običan život, ali ne na napadan način, kazala je između ostalog promotorica Vedrana Kisić, posebno naglasivši kako značajno mjesto u zbirci pripada ljubavi, onoj suptilnoj i jakoj. Uz preporuku na čitanje ovog poetskog djela prof. Kisić je naglasila, kako zbirka obiluje sa mnogo sjećanja, iskustva, ljubavi i ispovijesti . Sve to kriju stranice autorove zbirke – poručila je promotorica Kisić.

Skroman, kakav je i inače u svakodnevnom životu autor ipak nije mogao sakriti zadovoljstvo što je sa brojnim prijateljima i kolegama podijelio promociju svoje zbirke poezije, druge objavljene autorske knjige Izdavač ove zbirke je Teatar Fedra, čiji su članovi Amel Ugarak i Suad Velagić čitali Korjenićeve pjesme. Književnu kritiku sačinio je prof. Viktor Dundović. Riječi zahvalnosti autoru za ono što je donio svom gradu uputio je i bugojanski načelnik Hasan Ajkunić. Dio promocije su obilježili i učenici Gimnazije Bugojno, koji su na svoj način recitovali autorove pjesme, te Vokalni ansambl Bugojno.