Projekat asfaltiranja puta u MZ Rovna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno u saradnji sa Općinom i građanima, do kraja godine ima u planu realizirati nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata kada je u pitanju asfaltiranje i uređenje puteva na području naše općine. Ovih dana aktuelni su radovi na asfaltiranju puta u MZ Rovna, duzine 1200 metara. Vrijednost ovog projekta je oko 100.000 KM.

 Naša reporterska ekipa posjetila je proteklog vikenda MZ Rovna, tačnije naselje Čurići gdje se izvode radovi na uredjenju puta koji bi za nekoliko dana trebao završen i asfaltiran.Radi se o asfaltiranju puta od naselja Ivkovići, tj. od škole pa do Podina. Više o samom projektu govori vd direktora JP za stembeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno , Adis Mašić koji ističe da se projekat  sastoji od 4 faze, nasip i proširenje puta, izrada i proširenje mosta, trenutno se vrši tamponiranje i priprema za asfalt , a uskoro slijedi i završna faza, asfaltiranje puta. Ovaj projekat je, uz podršku mještana, posebno Mehruma Čurića i Vejsila Čurića, većim dijelom finansiran sredstvima Općine, naglasio je prilikom posjete ovoj MZ-ci,  , načelnik Hasan Ajkunić. Općinsko vijeće Bugojno je kroz budžetska sredstva prepoznalo ovakve i slične infrastrukturne projekte, što je podržao i Klub vijećnika SDA, u čije ime je, u obilasku terena u Rovnoj bio i Salih Gurbeta .

Prema informacijama predstavnika preduzeća za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve, Adisa Mašića, izvođač radova je Preduzeće Rudnici gipsa Donji Vakuf.Kako je istakao, sa završetkom ovog projekta, u Rovnoj će biti nastavljeni radovi na uredjenju nekoliko sporednih putnih pravaca. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, do kraja godine, realiziraće se još nekoliko projekata na uredjenju puteva na području općine: puteva prema Drvetinama, Pavicama, Kordićima, zatim kraći putni pravci u Čipuljiću, Gaju i drugi.Do sada je u ovakve infrastrukturne projekte u našoj općini ,u ovoj godini uloženo oko 300.000 maraka , a do kraja godine predviđeno je da se uloži otprilike još toliko sredstava.