Promocija knjige “Naser od Gazimestana do Haga i nazad”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U petak je u prepunoj Kristalnoj sali Općine Bugojno promovisana knjiga „Naser od Gazimestana do Haga i nazad“, autora, novinara i publiciste Avde Huseinovića.Organizator ovog dogadjaja koji je upriličen povodom Dana Armije RBIH, bila je Asocijacija mladih OO SDA Bugojno.

Na početku promocije knjige, u ime organizatora, prisutnima se obratio dr. Nedžad Jusić, predsjednik Asocijacije mladih SDA Bugojno, čestitajući Dan ARBIH. Sa ovoga mjesta želim da poručim mladima, da moraju da znaju svoju historiju, da ne smiju da zaborave stradanja koja su nam se desila i kojima je bila izložena naša domovina. Jedno od najvećih stradanja je upravo ono o kojem govori ova knjiga, o Srebrenici, našoj velikoj rani, poručio je izmedju ostalog Nedžad Jusić. Glavni promotori knjige svakako su bili sam njen autor Avdo Huseinović i Naser Orić , ratni komandant odbrane Srebrenice, koji u ovom dokumentovanom djelu, po prvi put priča svoju životnu priču. Evo sta su ukratko izjavili o ovoj knjizi, koja je od samog izdavanja izazvala veliku pažnju u javnosti….

Osim autora knjige i Nasera Orića, promotori knjige u Bugojnu, bili su i profesor Nedžad Milanović te publicista i novinar Kemal Balihodžić

naser oric 1naser oric 2naser oric 3naser oric 4naser oric 6naser oric 7naser oric 8naser oric