Promovisana knjiga „Drame odrastanja“ Vernese Manov

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno održana je promocija knjige „Drame odrastanja“. Autorica knjige je Vernesa Manov, izdavač Teatar „Fedra“ Bugojno, a štampana je uz finansijsku podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a.

O knjizi su govorili recenzentice prof.Ajla Sušić, novinarka Eneida Alibegović i predsjednica Teatra Fedre, prof. Senada Milanović. Na početku promocije četvrte knjige „Drame odrastanja“,autorice Vernese Manov, članovi Teatra Fedra izveli su performans „Poslije djetinjstva“, a predstavili su se Dina Mekić, Adnan Ljubunčić i Ilhana Draginović, mladi autori tekstova koji su našli mjesto u ovoj knjizi.

Inače, knjiga „Drame odrastanja“ je nastala kao zbirka dramskih tekstova pisanih za scenska izvođenja učenika i učenica tokom Vernesinog dvadesetogodišnjeg rada u školi i desetogodišnjeg rada s dječjom scenom Teatra Fedra Bugojno.

U programu promocije učestvovala su djeca i mladi Fedre, te učenici Prve osnovne škole Donji Vakuf koji su izveli predstavu „Sapunica peče oči“ , dramu edukativno – humorističnog sadržaja i jedna od najizvođenijih dramskih tekstova u toku Vernesinog rada u školama s djecom i mladima. Na ovaj način, spojeni su i prikazani rezultati nastali realizacijom programa „ Teatrom, bajkom i filmom učimo sretno djetinjstvo“.

Na promociji su uručene zahvalnice svima koji su doprinijeli realizaciji projekata na čijem čelu je bila Vernesa Manov.