Promovisana knjiga “Hrvatska Republika Herceg-Bosna, agresija i zločin” autora Mesuda Here i Fuada Kovača

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U sklopu obilježavanja 23. godišnjice stradanja Bošnjaka u Vrbanji u Kristalnoj sali Općine Bugojno, promovisana je knjiga “Hrvatska Republika Herceg-Bosna, agresija i zločin” autora Mesuda Here i Fuada Kovača.

Ovom knjigom nastoji se razotkriti idejni i izvedbeni oblik “Herceg-Bosne” s obzirom da su u knjizi sabrani video zapisi, foto materijali, stenogrami razgovora visokopozicioniranih funkcionera i zvaničnika RBiH i RH. Primarni cilj izlaska ove knjige jeste da se javnosti prikaže istina.

Promotori knjige bili su prof. dr. Šemso Tucaković i novinar Sead Omeragić.

Ovo je prvi istraživački rad u BiH, uopšte poslije rata, radi se o tematici koja nije dovoljno poznata i istražena, i za nju je zainteresovana čitava BiH budući da je utemeljena na historijskoj građi i činjenicama dodao je prof. dr. Tucaković.

Istina o događajima u BiH je ono što treba da se zna i da se napiše kao historija ove zemlje. Mislim da će ovo djelo postići svoj cilj rekao je novinar Omeragić.

Ova knjiga pokazatelj je svega ono što se u BiH desilo, cijela historija objedinjena u jednom kvalitetnom štivu počev od agresije, zločina, etničkog čišćenja, i zato je itekako bitno zapamtiti rečenicu: DA SE NE ZABORAVI, DA SE NE PONOVI!