Promovisana knjiga “Kakve su to čarolije” autora Bakira Abdagića

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Domu kulture u Donjem Vakufu promovisana je knjiga “Kakve su to čarolije” autora Bakira Abdagića. Ovo je šesta knjiga dječije poezije u kojoj su odabrane, ranije objavljene pjesme, ali i neke nove.

Promociji je prisustvovao veliki broj mališana koji su sa roditeljima uživali u pjesmi i recitacijama učenika Prve osnovne škole D.Vakuf.

Na samom početku prisutnima se obratio Kemal Čolak predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” D.Vakuf te rekao kako je ovo treća knjiga koju Bakir Abdagić izdaje za Preporod zahvalivši se, kao i da je firma Promo sponzor u izdavanju.

Knjiga “Kakve su to čarolije” itekako je posebna budući da predstavlja selekciju pet prethodno objavljenih knjiga dječije poezije sa dodatkom nekih novih pjesama koje će ostaviti svoj pečat.

Osim knjiga iz dječije poezije, autor Abdagić javnosti je poznat i po nizu objavljenih knjiga koje su zasigurno pronašle svoje mjesto kod čitalaca.

Potrebno je naglasiti da je knjiga najsvjetlija stvar koja je djeci potrebna, ona je njihov najbolji drug i zato je itekako bitno da svako od nas shvati važnost i kvalitetu svake pročitane stranice u knjizi.