Promovisana knjiga “Pjesme voljenoj ženi” Uzeira Karadže Zejre

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno, održana je promocija knjige pod nazivom “Pjesme voljenoj ženi” autora Uzeira Karadže Zejre. Ljubav prema poeziji, autor je pretočio u drugu po redu knjigu koju je posvetio svojoj rahmetli supruzi Mirsadi.

U kratkom vremenskom periodu, svjetlo dana ugledala je i druga knjiga poezije našeg sugrađanina Uzeira Karadže Zejre. Za razliku od prethodne zbirke pjesama “Zavičajne pjesme Bugojna” u kojoj dominiraju rodoljubive pjesme, ovu zbirku autor je posvetio drugoj jedinoj ljubavi, rahmetli supruzi Mirsadi. Zbirka sadrži više od 100 pjesama elegičnog karaktera. Uzeir Karadža Zejro najavio je objavu treće knjige, dok se četvrta već piše.

Autor knjige posebno se zahvalio recenzentima i protomorima, prof. Viktoru Dundoviću i prof. Vedrani Kisić, koji su pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana i dospije u ruke čitalalaca pisane riječi.

Općina Bugojno nastoji da podrži svaki kulturni događaj na području naše općine kako kultura ne bi bila zaboravljena, a promocije su upravo način da se kultura podigne na jedan viši kazao je između ostalog načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Na emotivan način, koji ne može promaći pažnji čitalaca, autor je opisao životni put sa svojom saputnicom. Svaki stih napisan je potpuno iskreno i vrlo osjećajno što govori o velikoj emotivnoj ljubavi prema životnom partneru, voljenoj osobi koju autor Uzeir Karadža Zejro nije i nikad neće preboljeti.