Promovisana knjiga “Svjedoci zla” autora Faruka Vele i Akifa Agića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Centru za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje promovisana je knjiga „Svjedoci zla“ autora Akifa Agića i Faruka Vele. U prisustvu velikog broja građana, o knjizi su govorili ugledni bh. historičari Alen Zečević, Mirsad Bušatlija i Ešref Karamustafić.

Riječ je o knjizi, koja hronološkim redoslijedom, od nalogodavaca do izvršilaca, prati otvorenu agresiju vojske Republike Hrvatske i zločine Hrvatskog vijeća odbrane počinjene tokom rata na prostoru takozvane Republike Herceg-Bosne, što je u konačnici rezultiralo drugostepenom presudom na Međunarodnom sudu pravde u Hagu u slučaju “Prlić i ostali. Na samom početku prisutnima se obratio načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević, čestitavši autorima na promociji. 

“Ovo nije knjiga koja poziva na mržnju niti bilo kakvo zlo, već na istinu i suočavanje sa pravdom”, naglasio je autor Faruk Vele

“Sve činjenice i dokaze koji jasno govore o umiješanosti Republike Hrvatske u sukobe na području Bosne i Hercegovine, objedinili smo upravo u ovoj knjizi,” rekao je autor Akif Agić.

O knjizi su govorili ugledni bh. historičari Alen Zečević, Mirsad Bušatlija i Ešref Karamustafić.

A da se radi o izuzetno značajnom djelu koji zavrijeđuje pažnju svakog čitaoca, naglasio je u svom obraćanju profesor Mirsad Bušatlija.

Knjiga “Svjedoci zla” nastoji da osvijetli jedan važan dio bosanskohercegovačke, ali i bliže prošlosti Gornjeg Vakufa.