Promovisane knjige “Smiraj duše” i “Sretni ljudi” autorice Alme Taletović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Povodom Nove 1440. hidžretske godine, Aktiv žena “Asr” organizovao je promociju knjiga “Smiraj duše” i “Sretni ljudi” autorice Alme Taletović. Promocija je upriličena u prostorijama MIZ Bugojno.

U zbirci poezije “Smiraj duše” duhovnost predstavlja najvažniji motiv preko kojeg se želi na jedan indirektan način ukazati na svrhu čovjekovog postojanja, važnost spoznaje, odgoja misli i djela. S druge strane, knjiga “Sretni ljudi” predstavlja svojevrstan vodič, za sve one koji žele da žive ispunjen i harmoničan život.

Obje knjige djeluju terapijski, oslobađajuće od trenutnih tegoba i osvjetljavajuće na život i vlastite potencijale, a sve u cilju ostvarenja uspješnog života.

Autorica nudi način pronalaska radosti i lakoće življenja, ma kakve da su okolnosti oko nas, a sve kroz iskren, otvoren i jednostavan izraz, koji ostavlja dojam kao da je sve opisano u knjigama potkrijepljeno iskustvom.

U svojima knjigama nastojim prenijeti poruku da se sa promjenom načina razmšljanja mijenja cjelokupna osobnost i život, naglasila je autorica prof. Alma Taletović. 

U knjigama su jasno date smjernice kako ostvariti kvalitetno uspješan život na temeljima vjere i povjerenja u Uzvišenog Gospodara, jer, upravo je vjera najbolji povod da se ustraje u nečemu, ona je ta koja podstiče i održava svakog od nas jakim i nepokolebljivm u raznim životnim olujama.