Pronađena tromblonska mina na parceli u Kopčiću

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

IZVJEŠTAJ  MUP SBK:

 Dana 26.07.2016. godine oko 09,15 sati u PS Bugojno prijavljen je pronalazak tromblonske mine prilikom izvođenja zemljanih radova na parceli u mjestu Kopčić, općina Bugojno. Odmah je na mjesto pronalaska upućena policijska patrola koja je osigurala pronađeno eksplozivno sredstvo, a o svemu su obavješteni službenici civilne zaštite, koji su preduzeli mjere na uklanjanju NUS-a.

Službenici PS Bugojno su dana 26.07.2016.godine oko 19,15 sati, na osnovu raspisane potjernice Općinskog suda Bugojno, slobode lišili osobu inicijala M.H. rođen 1982.godine iz Bugojna, nakon čega je obavještena sudska policija, kojoj je osoba i predata na dalje postupanje.

KRIMINALITET:

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi seo 1 teškoj krađi, 1 krađi, 1 nasilju u porodici i 1 krivičnom djelu oštećenja tudje stvari.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA:

Službenici policijske stanice Bugojno otkrili su izvršioce krivičnog djela teške krađe, koja je izvršena dana 18/19.06. 2016.godine, kada su nepoznati izvršioci iz porodične kuće I.Š. iz mjesta Vesela, općina Bugojno ukrali veću količinu raznog alata i kućanskih aparata. Osumnjičeni za ovo krivično djelo su osobe sa područja Bugojna sa inicijalima A.M. rođen 1988. godine, R.Č. rođen 1996. godine i B.Z. rođen 1998. godine, protiv kojih je podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR :

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 3 slučaja naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo 5 osoba.