Proslava mature 49.generacije STŠ Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

49.generacija maturanata Srednje tehničke škole Bugojno prva je koja je maturskom zabavom proslavila kraj školovanja u ovoj bugojanskoj srednjoj školi. Matursko veče je upriličeno 6. maja u restoranu Memix.

Svečanom defileu predhodila je posjeta predstavnika ove generacije, i polaganje cvijeća na Spomen obilježju u Vrbanji kao i Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima.

134 učenika završne, 49.generacije STŠ je nakon okupljanja pred školom, u 19 sati krenula u tradicionalnu šetnju gradom. Učenici su prošetali kroz Bosansku, zatim ulicama Kulina bana i Sultan Ahmedovu do Vatrogasnog doma odakle su autobusima stigli do restorana Memix, gdje je upriličena maturska zabava.Na početku se ,prigodnim govorom, maturantima obratio direktor škole Nahid Šupić.

Inače, nastava za učenike četvrtih razreda STŠ-e, završila je danas, a polaganje maturskih ispita počinje 1. juna. Maturska zabava bit će upriličena i za učenike završnih razreda Srednje stručne škole Bugojno i to u petak, 13.maja, dok će maturanti Gimnazije Bugojno u subotu, 21. maja svečano obilježiti kraj školovanja u ovoj srednjoj školi.

11011121314151617181923456789Copy of 2Copy of 4