Proučena ikrar dova za hadžije s područja MIZ Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kulturnom centru princeze Dževhere jučer je upriličena svečanost tokom koje je proučena ikrar dova za buduće hadžije s područja MIZ Bugojno. Ove godine, 12 vjernika s područja bugojanskog  medžlisa, putuje na hadž u Medinu, i to krajem ovog mjeseca.

Za hadžije sa područja Medžlisa Islamske zajednice Bugojno, koji će ove godine obaviti petu islamsku dužnost, jučer je nakon podne namaza, u džamiji KC princeze Dževhere, upriličena svečanost tokom koje je proučena tradicionalna ikrar dova .Od 12 budućih hadžija, ikrar dova je proučena za njih četvoro, s obzirom da su ostali ranije obavili pojedinačnu ikrar dovu , u svojim džematima.Svečanost je upriličio MIZ Bugojno, a glavni imam Medžlisa Vehid ef Arnaut,koji je proučio ikrar dovu  i održao vazu nasihat , kazao je da je ovo jedan veoma važan dan u kojem se upućuju dove za sretan put i povratak hadžija.

Petu islamsku dužnost – hadž, ove 2016/1437.hidžretske godine obavit će 1.411 hadžija iz Bosne i Hercegovine. Zbog rata u Siriji, već treću godinu na hadž se putuje samo avionom. Prva grupa kreće na put iz Sarajeva do Medine 29., a druga 30. augusta.