Prva nagrada u Ohridu za Horoljupce iz Bugojna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na prestižnom horskom takmičenju u Ohridu Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno osvojili su Prvu nagradu, kao i diplomu za najradosniji nastup, odnosno uživanje u pjevanju. Riječ je o izuzetno vrijednim priznanjima za uloženi rad i talenat ove djece koja pod rukovodstvom Samire Merdžanić u ovoj godini nižu uspjehe.
 

    Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno u ovoj godini nižu uspjehe, a posebno su sretni da su se sa Medjunarodnog  horskog takmičenja u Ohridu vratili s ovim vrijednim priznanjima. Treba reći da je nastupe ocjenjivao tročlani žiri koji su čini Zapro Zaprov, predsjednik, iz Makedonije, Ilija Rajković iz Srbije i Gabor Kovač iz Madjarske, a pratili su sve detalje, nastup, dirigovanje, komunikaciju na sceni, izvedbu, opšti utisk. Ovaj festival horskoh pjevanja pored takmičarskog dijela, prilika je za povezivanje, ostvarivanje saradnje ljubitelja horskog pjevanja kao i upoznavanje različitih kultura i tradicija. Iako su imali objektivne probleme, Horoljupci i Samira Merdžanić, rukovodilac i dirigentica, svojom ljubavlju i željom da njihov nastup bude dobar, uspjeli su osvojiti prvu nagradu. 
 
   – Na ovom takmičenju učestvovala su 24 hora iz 11 zemalja, a medju njima i Horoljupci iz Bugojna. Zahvaljujući osvojenim bodovima uspjeli smo dobiti prvu nagradu a žiri je dodijelio i diplomu za najradosniji nastup. Zahvalila bih se prije svega mojim Horoljupcima koji su se pripremali za ovo takmičenje tokom raspusta i koji su dali sve od sebe da osvoje nagradu. Tokom boravka u Ohridu, Horoljupci su i od drugih dobili brojne pohvale, a nagrada je značajnija imajući u vidu da su na takmičenju učestvovali renomirani horovi iz Evrope – istakla je Samira Merdžanić.
 
   Ovom prilikom izražena je zahvalnost svima koji su pomogli odlazak na takmičenje, prije svega roditeljima, a zatim – potpredsjednici F BiH dr. Meliki Mahmutbegović, Općini Bugojno i načelniku Hasanu Ajkuniću, Općini Gornji Vakuf – Uskoplje i načelniku Seadu Čauševiću, IMB Komerc, Medžlisu islamske zajednice Bugojno te svim dobrim ljudima koji podržavaju rad Horoljubaca Vokalnog ansambla Bugojno.