Publika uživala na koncertu narodne muzike i sevdalinke u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U petak je u Bugojnu održan koncert narodnih pjesama i sevdalinki „Mom gradu“. Organizator koncerta je JU KSC , a generalni pokrovitelj Općina Bugojno.

Sve interpretacije izvedene su uz pratnju Narodnog orkestra GFA Bugojno. Na koncertu narodnih pjesama i sevdalinki, izvedenom na gradskom trgu, nastupili su Šerif Husić, Dženita Aganović, Jasmin Muslimović, Sahim Gibe Bečirović, Vahid Ćurić, a gošća večeri Azra Husarkić. Brojnu publiku na koncertu posvećenom gradu Bugojnu pozdravio je načelnik Hasan Ajkunić. Zahvalio se organizatoru, učesnicima, ali i posjetiocima koji na ovaj nači, kako je rekao, tradicionalnu bosansku sevdalinku čuvaju od zaborava.

-Grad Bugojno je opjevan kroz mnoge pjesme i treba pjevati svom gradu,jer mi se imamo razloga ponositi, rekao je načelnik Ajkunić, i za naredni period najavio organizovanje Ljetnje pozornice na kojoj će šezdeset dana biti održavane večeri zabavne i narodne muzike.

Na zadovoljstvo publike, tokom dvosatnog koncerta interpretatori su izveli bogat repertoar narodnih pjesama i sevdalinki. Generalni pokrovitelj ovog muzičkog dogadjaja bila je Općina Bugojno, a medijski pokrovitelji RTV Bugojno i portali Bug.ba i Bugojno danas.