Putujuća izložba „Pomozimo zajedno“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

„Pomozimo zajedno“ naziv je putujuće izložbe humanitarnog udruženja „fra Mladen Hrkać“, koja je otvorena u Umjetničkoj galeriji KSC-a u Bugojno.

Izložena su 32 umjetnička djela, čijom kupovinom se učestvuje u podršci brojnim aktivnostima pomenutog udruženja čije je sjedište u Zagrebu. Domaćin izložbe bio je Ogranak Matice hrvatske Bugojno.

-Humanitarno udruženje „fra Mladen Hrkać“ je neprofitna i nevladina organizacija registrovana 2012. godine s ciljem pružanja pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama, koje iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine dolaze u Zagreb na liječenje. Udruga pomaže svakom čovjeku bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, socijalni status, nacionalnost i vjeroispovijest- kaže Ivan Soldo, predsjednik udruženja „fra Mladen Hrkać“.

Do sada je udruženje, koje nosi ime po poznatom hercegovačkom franjevcu i dobrotvoru pomoglo oko 5.500 osoba, a za korisnike usluga osigurano je preko 100.000 obroka.

U toku su aktivnosti na izgradnji doma „fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu, koji će biti u mogućnosti da smjesti 220 osoba istovremeno. Putujuća izložba „Pomozimo zajedno“, koju je otvorenom proglasio Antonio Džolan, predsjednik bugojanskog Ogranka Matice hrvatske, gostovaće u dvadeset bosanskohercegovačkih i isto toliko hrvatskih sredina.

detalj_sa_otvaranja_izlozbedetalj_sa_otvaranja_izlozbe_mevlaizlozba_prodajnog_karaktera