Radnici bugojanske „Čistoće“ spremno dočekali prvi ovogodišnji snijeg

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Snijeg na početku 2017. nije iznenadio uposlene JKUP „Čistoća“, koji su već s prvim padavinama izašli na bugojanske ulice.

 

Direktor ovog preduzeća Emir Sarajlić ističe da se čišćenje snijega vrši prema planu zimskog održavanja lokalnih puteva, koji je ovo preduzeće napravilo kako bi na vrijeme moglo reagovati kada god se za to ukaže potreba.

-Osim radnika Zimske službe, na terenu su tri velika vozila za čišćenje snijega s ulica, i jedan manji traktor za čišćenje trotoara. Nabavili smo, također, dovoljne količine abrazivnog materijala i soli – kazao je.

Prioriteti su, naglasio je, čišćenje snijega u užem dijelu grada i bližim mjesnim zajednicama u kojima saobraćaju autobusi, te u nekim udaljenijim područjima. 

-Ove godine, osposobili smo specijalno vozilo UNIMOG, tako da smo sada u mogućnosti posipati frakciju debljine 4-8 mm i u udaljenijim naseljima, iako to nije naša zakonska obaveza – istaknuo je Sarajlić.

Po njegovim riječima, uspostavljena je dobra saradnja s načelnikom Bugojna, uposlenima u Službi za civilnu zaštitu i predsjednicima mjesnih zajednica, koji doprinose povoljnom stanju kada je u pitanju čišćenje snijega na teritoriji bugojanske općine.

-Angažovanjem mještana ili nekih drugih lica, koja posjeduju potrebnu mehanizaciju, pomažu da se snijeg očisti i na lokalnim putevima gdje je to vozilima „Čistoće“ onemogućeno, pojašnjava.

Sarajlić na kraju podsjeća vlasnike i korisnike stambenih i poslovnih objekata da je njihova zakonska obaveza da očiste snijeg s javnih površina i pristupnih puteva koji vode do tih objekata.