Ramazanska poruka i čestitka Vehida ef. Arnauta, gl.imama MIZ Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Prigodnu poruku i čestitu, pred nastupajući mjesec ramazan, vjernicima muslimanima uputio je Vehid ef. Arnaut, gl.imam Medžlisa IZ Bugojno.

-Dolazi vrijeme blagoslovljenog mjeseca, mjeseca neizmjerne blagodati od Allaha dž.š., mjeseca dove, mjeseca pokajanja i mjeseca našeg preispitivanja. U tom mjesecu u kojem se odričemo hrane, pića i drugih uživanja, s ciljem postizanja Allahove milosti i Allahovog dž.š. oprosta, koristim priliku da vam u svoje i ime Medžlisa IZ Bugojno čestitam predstojeće dane ramazani šerifa, uz dovu da vam Allah dž.š. primi ibadete koje ćete činiti!

O predstojećem mjesecu ibadeta i posta gl.bugojanski imam Vehid ef Arnaut govorio je i u kontekstu poruke ovogodišnjeg ramazana od strane Rijaseta IZ u BiH, a u kojoj se kaže da je radost ramazana u okiviru porodice.

-U kontekstu ove poruke podsjećam vas da više brinete o svojoj djeci, da više brinete o svojim roditeljima, da više pažnje posvetite svojoj braći i sestrama, da obiđete rodbinu i da se sjetite onih koji nisu sa nama dovom, ili nekim hajrom, ili dobrom koje ćete učiniti u njihovo ime. Sjetimo ih se jer će se i nas, oni koji ostaju poslijena nas, sjećati. Najstojmo da u ramazanu unesemo radost ibadeta, radost naše duše i radost našeg narastanja u vjeri!

Sa dovom da vam Allah dž.š. uberićeti i svakim dobrom nagradi ovogodišnji post i ramazanske blagodati Ramazan Šerif Mubarek Olsun!, naglasio je Vehid ef Arnaut, gl. imam Medžlisa IZ Bugojno u svom obraćanju i čestitki vjernicima pred nastupajući ramazan 1437.h.g.