Raspjevani horovi za kraj “Ljetnih večeri 2017.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 Manifestacija „Bugojanske ljetne večeri 2017.“ završava sutra, koncertom  Vokalnog ansambla,  Ženskog ansambla Napredak i Horoljubaca koji će, zbog loših vremenskih prilika, biti održan u Pozorišnoj dvorani KSC-a s početkom u 19:30.
 

 
Vokalni ansambl Bugojno, Horoljupci i Ženski ansambl HDK Napredak u proteklih mjesec dana vrijedno su radili na pripremi posebnog repertoara koji će obilježiti kraj ljeta u Bugojnu.
 
-Radujem se ovom koncertu posebno jer sam uspjela spojiti tri generacije i ovo je prvi ali ne i posljednji projekat koji je objedinio  mladosti s iskustvom. Program je koncipiran tako što se na sceni spajaju tri hora, a nastup će upotpuniti   instrumentalnom pratnjom  Zlatan Fuka, Ana Topić i Gabrijela Vidović – istakla je Samira Merdžanić, rukovodilac i dirigentica.
 
Svakako će zanimljivo biti slušati i podržati brojne soliste koji će pjevati pop-rok obrade starih hitova, a za većinu je ovo i prvi takav nastup. 
Podsjećamo, koncert se trebao održati na trgu kod Gimnazije, kao i svi dosadašnji koncerti tokom manifestacije „Bugojanske ljetne večeri“, ali su ga organizatori, zbog vremenskih neprilika najavljenih za taj dan, odlučili održati u KSC Bugojno.