Raspjevani horovi za kraj “Ljetnih večeri 2017.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 Manifestacija „Bugojanske ljetne večeri 2017.“ završava sutra, koncertom  Vokalnog ansambla,  Ženskog ansambla Napredak i Horoljubaca koji će, zbog loših vremenskih prilika, biti održan u Pozorišnoj dvorani KSC-a s početkom u 19:30.
 

 
Vokalni ansambl Bugojno, Horoljupci i Ženski ansambl HDK Napredak u proteklih mjesec dana vrijedno su radili na pripremi posebnog repertoara koji će obilježiti kraj ljeta u Bugojnu.
 
-Radujem se ovom koncertu posebno jer sam uspjela spojiti tri generacije i ovo je prvi ali ne i posljednji projekat koji je objedinio  mladosti s iskustvom. Program je koncipiran tako što se na sceni spajaju tri hora, a nastup će upotpuniti   instrumentalnom pratnjom  Zlatan Fuka, Ana Topić i Gabrijela Vidović – istakla je Samira Merdžanić, rukovodilac i dirigentica.
 
Svakako će zanimljivo biti slušati i podržati brojne soliste koji će pjevati pop-rok obrade starih hitova, a za većinu je ovo i prvi takav nastup. 
Podsjećamo, koncert se trebao održati na trgu kod Gimnazije, kao i svi dosadašnji koncerti tokom manifestacije „Bugojanske ljetne večeri“, ali su ga organizatori, zbog vremenskih neprilika najavljenih za taj dan, odlučili održati u KSC Bugojno.