RTV Bugojno: Nova kamera za kvalitetniji rad

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

RTV Bugojno od danas ima na raspolaganju novu, profesionalnu kameru. S obzirom na našu, prilično skromnu i uglavnom dotrajalu opremu, za nas ovo predstavlja nove mogućnosti za kvalitetniji rad.

Već je poznato da je RTV Bugojno u teškom materijalnom položaju, pa je  kupovina opreme veliko opterećenje i za onako skromne mogućnosti.  Usprkos teškim uslovima, nedostatku opreme, nastojali smo ipak  „pokriti“ što više dogadjaja te adekvatno odgovoriti na sve zadatke.

Iako Općina Bugojno,  Općinsko vijeće i načelnik Hasan Ajkunić  čine sve da podrže  rad kolektiva RTV Bugojno, sredstava za kupovinu nove kamere nismo imali, a realizacija svakodnevnih zadataka bivala je sve teža.

Uvidjevši problem, a cijeneći značaj medija koji je od najtežih ratnih dana, pa sve do danas kvalitetno i objektivno izvještavao o dogadjajima ne samo u Bugojnu, nego i cijeloj regiji, potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović, je kao rodjendanski poklon, za 13. oktobar – Dan RTV Bugojno, obezbjedila sredstva za kupovinu nove kamere.  Ovom prilikom se  posebno  zahvaljujemo  potpredsjednici  Mahmutbegović na  finansijskoj i svakoj drugoj vrsti podrške, kako sada, tako i prethodnih godina.  I ova donacija će  uposlenicima RTV Bugojno  omogućiti lakši i kvalitetniji rad, a korisnicima naših usluga i gledaocima ponudit ćemo kvalitetniju sliku i bolji program.

 Svakako pozivamo i sve druge, koji znaju cijeniti doprinos lokalnog medija u stvaranju pozitivnog okruženja i prave slike o  našem gradu, koji vole svoj grad, da slijede ovako pozitivne primjere i doprinesu da RTV Bugojno bude još konkurentnija na medijskom prostoru.