RTV Bugojno: Sutra i zvanično počinje predizborna kampanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zvanična kampanja za predstojeće Opće izbore 2018. počinje sutra. RTV Bugojno omogućit će svim političkim subjektima registrovanim za kantonalni i federalni nivo da na jednak način prezentiraju svoje programe.

Prema Planu predizborne kampanje u programu RTV Bugojno, svim predstavnicima stranaka, partija, koalicija, nezavisnim kandidatima bit će omogućeno neposredno obraćanje u trajanju do 5 minuta. Neposredna obraćanja emitovat će se radnim danima, od 13. septembra i to u 17:30 u programu Radio Bugojna i u 18:15 u program TV Bugojno.

Tokom predizborne kampanje RTV Bugojno realizovat ći 7 dijaloških emisija UŽIVO. Prva emisija na programu je u utorak, 11 septembra u 21:00 sat.

Od 07. septembra na programu RTV Bugojno realizirat će se, svakim danom izuzev nedjelje, Izborna hronika.

Na programu TV Bugojno Izborna hronika bit će emitirana odmah nakon Informatora koji počinje u 19 sati a na programu Radio Bugojna odmah nakon Dnevnog informatora koji počinje u 18 sati, odnosno subotom, Sedmičnog informatora. Izborne hronike se ne repriziraju.

RTV Bugojno utvrdila je da izvještaji sa predizbornih skupova i press konferencija traju najduže 120 sec. a da dužina saopćenja za javnost ne prelazi dužinu od 90 sec.

Žrijebanjem je utvrdjen i raspored snimanja i emitovanja neposrednih obraćanja, kao i učešća u debatnim emisijama u programu RTV Bugojno. Medijski prostor politički subjekti mogu iskoristiti i za plaćeni politički marketing.