RTV Bugojno uručena zahvalnica

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tokom manifestacije upriličene povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma i završetka ljetne turističke sezone u Jajcu, jučer je i RTV Bugojno uručena zahvalnica za doprinos u očuvanju kulturnog i prirodnog naslijeđa i promociju i prezentaciju turističkih potencijala Jajca.

Organizator manifestacije je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”. Zahvalnice su uručene predstavnicima mnogih medija, institucija, kolektiva ali i pojedincima koji su promovirali sve ljepote kraljevskog grada Jajca.

Svima koji su doprinjeli promociji Jajca u proteklom periodu, kao i onima koji su zaslužni da Jajce posjete brojni gosti, zahvalio se i Edin Hozan, načelnik općine Jajce nekrijući zadovoljstvo, što se broj turističkih posjeta Jajcu povećava.

“Jajce je od početka godine posjetilo više od 100.000 turista, tako da se taj grad približava prijeratnoj brojki od oko 250.000 turista godišnje. U Jajcu nije iskorišteno ni 30 posto potencijala koje ovaj grad pruža. Jajce su posjetili gosti iz mnogih zemalja, ipak, najviše je bilo turista iz susjednih država. U protekloj turističkoj sezoni je bilo angažovano oko trideset mladih ljudi,osposobljeno novih petnaest turističkih vodiča, a trenutno na raspolaganju imamo dvadeset tri vodiča, koji mogu komunicirati sa turistima na mnogim jezicima ,kazao je Huso Hadžić, direktor Javne ustanove “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”.

„Agencija za kulturno povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ ove godine je obilježila Svjetski dan turizma i završetak ljetne turističke sezone u Jajcu, pod motom „Turizam-kultura-sport“.