Sajam “Dani organske proizvodnje Bugojno 2018”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U sklopu manifestacije “Dani organske proizvodnje Bugojno 2018, danas je u ulici Zlatnih ljiljana upriličen sajam organskih proizvoda. Svečanom otvaranju sajma prisustvovali su organizatori ,predstavnici općine , Saveza organskih proizvođača FBIH i Asocijacije organskih proizvođača SBK-a.

 Manifestacija “Dani organske proizvodnje“ upriličena je danas u Bugojnu, nakon što su ovakvi sajmovi održani u susjednim općinama Donji Vakuf i Gornji Vakuf-Uskoplje.Program svečanog otvaranja počeo je nastupom GFA Bugojno, a u ulozi domaćina, prisutne je pozdravio Sejad Herceg, predsjednik Saveza organskih proizvođača FBIH i Asocijacije organskih proizvođača SBK. U ime općine kao suorganizatora i pokrovitelja  ove manifestacije, obratili su se zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta i predsjedavajući O-ća  Igor Vrljić . Sajam je otvorenim proglasio načelnik Hasan Ajkunić.

U znak zahvalnosti onima koji su doprinijeli razvoju i promociji ove manifestacije, ovom prilikom Asocijacija organskih proizvođača SBK- a, obezbjedila je i prigodne poklone, tj. zlatne korpe organskih proizvoda i zahvalnice , načelniku općine i RTV Bugojno dok je posebno priznanje dodijeljeno  predstavniku firme Sfera BUgojno.

Na štandovima koji su, kao i ranijih godina, postavljeni u ulici Zlatnih ljiljana, svoje proizvode predstavili su proizvođači iz nekoliko gradova BiH. Znatan broj njih bio je i iz našeg grada. 

1101112131415162345689