Sanel Selman pobjednik 11. skokova s Vrbaskog mosta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Kluba sportova na vodi „Vrbas“, a pod pokroviteljstvom općine Bugojno, juče su održani 11. visinski skokovi s Vrbaskog mosta.

Skokovi su ove godine imali internacionalni karakter, a učešće je uzelo 13 skakača iz 6 bh gradova, te iz Kolašina u Crnoj Gori i Užica u Srbiji.

Nakon intoniranja himne i puštanja golubova bugojanskog golubara Zije Dedića, prije početka skokova, svi učesnici su bacili po cvijet u Vrbas a minutom šutnje odata je počast ove godine tragično stradalom slovenskom skakaču Andreju Beucu.

Manifestaciju je otvorenom proglasio načelnik Općine Hasan Ajkunić.

Učesnike je ocjenjivao petočlani žiri kojeg su činili nekadašnji skakači iz Bugojna: Nihad Duraković, Azem Duraković, Muamer Jusufspahić, Almir Huskić i Nijaz Jusufspahić, dok su se o sigurnosti skakača brinuli: Andrej Gajić, Amel Lončar i Anes Lončar.

Brojni posjetioci uživali su u dvije serije, a titulu najboljeg i ove kao i prošle godinem, i to zahvaljujući odličnom skoku u drugoj seriji, ponio je Sanel Selman iz Zenice. Samo pola boda manje od Selmana imala su trojica skakača: Mustafa Šarić iz Zenice, Aleksandar Aleksić iz Užica i Dino Bajrić iz Sarajeva. Konačan poredak odlučen je na osnovu startnih brojeva, te je Šariću pripalo drugo, a Aleksiću treće mjesto.

Prigodne nagrade uručene su najmlađem i najstarijem skakaču, a to su ove godine bili Narcis Mekić iz Bugojna i Haris Džemat iz Mostara.