Sanel Selman pobjednik 12. visinskih skokova s Vrbaskog mosta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Kluba sportova na vodi „Vrbas“, a pod pokroviteljstvom općine Bugojno, održanisu12. visinski skokovi s Vrbaskog mosta.

Ove godine učešće je uzelo 14 skakača iz 6 bh gradova: Zenice, Konjica, Sarajeva, Prozora, Mostara i Bugojna.

Nakon intoniranja himne i puštanja golubova bugojanskog golubara Pere Brzice, prije početka skokova, svi učesnici i članovi žirija bacilli su po cvijet u Vrbas. Manifestaciju je otvorenom proglasio načelnik Općine Hasan Ajkunić.

Učesnike je ocjenjivao petočlani žiri kojeg su činili nekadašnji skakači iz Bugojna: Nihad Duraković, Haris Seferović, Muamer Jusufspahić, Almir Huskić i Nijaz Jusufspahić.

Brojni posjetioci uživali su u dvije serije skokova. U prvoj je nastupilo 14 , a u drugoj, zbog dva odustajanja, 12 skakača.

Trećeplasirani sa dva dosta solidna skoka bio je Elvir Kovačević iz Konjica. Sa dva različita skoka, u prvoj seriji nešto lošijim a u drugoj izuzetno dobrim, za koji je dobio pola boda manje od maksimalnih 50, drugo mjesto osvojio je Danko Dangubić iz Konjica. Titulu najboljeg i ove kao i u prethodne dvije godine, i to zahvaljujući podjednako dobrim skokovima i u prvoj i u drugoj seriji, ponio je Sanel Selman iz Zenice.

Prigodne nagrade uručene su najmlađem i najstarijem skakaču, a to su ove godine bili Narcis Mekić iz Bugojna i Vedad Bašić iz Mostara.

Po uručenju nagrada manifestacija je okončana zajedničkom fotografijom učesnika, organizatora i pokrovitelja 12. visinskih skokova s Vrbaskog mosta.