Saopćenje Sportskog saveza SBK/KBS-a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Novoizbrano rukovodstvo Sportskog saveza SBK/KSB na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB Mirsadom Ibrišimbegovićem, Nikicom Petrovićem,  članom Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB i sekretarom Sportskog saveza SBK/KSB Amelom Lolić održali su radni sastanak sa premijerom SBK/KSB Tahirom Lendom i upoznali ga sa trenutnim stanjem sporta na Kantonu kao i aktuelnom problematikom u Sportskom savezu SBK/KSB.

 

Pored navedenog predsjednik Mirsad Ibrišimbegović upoznao je premijera Tahira Lendu da je Sportski savez SBK/KSB uz podršku općine Travnik i načelnika općine Admira Hadžiemrića dobio novi kancelarijski prostor koji će biti mjesto okupljanja svih sportista i sportskih radnika SBK/KSB, da se nastavlja sa projektima Sportskog saveza SBK/KSB koji imaju za cilj omasovljenje i afirmaciju sporta na našem Kantonu. Nikica Petrović napomenuo je značaj sporta i da je sport najveći ambasador države Bosne i Hercegovine kao i želju za unapređenjem saradnje Vlade SBK/KSB i resornog Ministarstva sa Sportskim savezom SBK/KSB kao krovne institucije sporta na Kantonu.

Premijer Kantona Tahir Lendo čestitao je novoizabranom rukovodstvu i poželio im uspješan rad u naredne periodu te izrazio zadovoljstvo što će Sportski savez SBK/KSB dobiti prostorije kakve zaslužuju sportisti i sportski radnici Kantona. Ovom prilikom Premijer Kantona rekao je da će Vlada SBK/KSB zajedno sa resornim Ministarstvom dati podršku u radu Sportskog saveza SBK/KSB, projektima Sportskog saveza SBK/KSB kao i da će jedan od najznačajnijih projekata Sportskog saveza SBK/KSB „ Izbor sportiste Kantona „ biti pod pokroviteljstvom Vlade SBK/KSB i da sa zadovoljstvom prihvaća da bude na čelu Organizaconog odbora „ Izbora sportsite Kantona za 2016. godinu „ .